Uusinta pyörätelinetekniikkaa

Uusinta pyörätelinetekniikkaa

posted in: Yleinen | 0

Tämän epämääräisen kuvan ei heti arvaisi liittyvän pyörätelineisiin. Mutta se on kuitenkin olennainen kuvaus Patentti- ja Rekisterihallituksen 15.12.2015 myöntämässä patentissa Pyöräteline patenttinumero 125606.

Pyöräliikenteen edistämistä hyvien pyörätelineiden avulla

”Pyrin siihen, että pysäköinti tukee kehittyvää pyöräliikennettä siinä missä hyvin suunnitellut ja toteutetut väylät.”, sanoo Juha Rinne. ”Itselleni ei vielä ole tullut vastaan yhtään polkupyörä drive-in kauppaa tai palvelua. Siksi helppokäyttöisiä ja turvallisia pyöräpysäköintejä täytyy lisätä niihin paikkoihin, joissa ihmiset haluavat käydä.”

Pyöräilijöille sujuva ja turvallinen pysäköinti on tärkeää, mutta yhtälailla pysäköinninjärjestäjän tarpeet pitää huomioida. Pysäköinninjärjestäjille pitää olla mahdollisuus kannattavaan sijoitukseen. Kun lähtökohtana on ainoastaan täyttää rakennusviranomaisten vaatimukset pyöräpaikkojen lukumäärästä, ollaan jo pahasti pielessä. Lähes poikkeuksetta lopputulos on surkea, eikä palvele ketään ja siksi käytetty raha menee hukkaan.

”Tekniikka ei ole mikään itseisarvo, vaan työväline asioiden parantamiseksi. Mitä paremmin pystymme vastaamaan pysäköinninjärjestäjien tarpeisiin, sitä enemmän tulemme näkemään laadukasta pyöräpysäköintiä – eri toimijoiden sijoituksia pyöräilyn edistämiseen.”, sanoo Juha Rinne.