Talvipyöräily on nasta juttu

Talvipyöräily on nasta juttu

posted in: Yleinen | 0

Talvipyöräily on asenteesta kiinni, takavuosina talvella pyöräilivät vain hullut ja Oululaiset. Talvipyöräily on ollut lähes myyttinen asia: Miksi kukaan haluaisi nitkuttaa hangessa ja loskassa kävely vauhtia samalla kun naama ja sormet jäätyvät? Liukkailla teillä kaatuu joka toisessa mutkassa!

Monen kaupungin keskustassa näkee, että tämä myytti on murtunut – talvipyöräilystä on tullut yleinen kulkutapa. Polkupyörä on monessa paikkaa nopein tapa liikkua niin talvella kuin kesällä. Talvipyöräily on kuitenkin edelleen asenne kysymys. Kyse ei ole ainoastaan pyöräilijöiden, vaan yhtälailla väylänpitäjien ja pysäköinninjärjestäjien asenteista.

Pyöräpysäköinti talvella

Talviolosuhteissa pysäköinnin laatu korostuu. Itse olen kokenut pyöräilyn kylmimpiä hetkiä juuri pysäköidessä. Esimerkiksi pyörän lukitus ja valojen asentaminen voivat vaatia sorminäppäryyttä eivätkä onnistu talvihanskojen kanssa. Pimeässä, tuiskussa ja pakkassäässä jäätyvät sormet ja ahtaat, huonosti pyörää tukevat telineet ovat huono yhdistelmä.

Pysäköinnissä lukumäärän sijaan kannattaa panostaa laatuun, eli hyvät olosuhteet kahdelle kymmenelle on parempi kuin surkeutta sadalle. Määrää kasvatetaan tarpeen mukaan.

Mihin panostaa

Lähtökohtaimg_0381_3_500 on, että lunta ei kasata käyttöön tarkoitetuille pyörätelineille. Pysäköintialueet ja niille johtavat reitit aurataan lumesta ja varmistetaan, että kävellen siirtyminen on myös turvallista.

Keskitalvella luonnonvaloa on riittävästi vain lyhyen aikaa päivästä. Siksi on tärkeää, että pysäköintipaikalla on hyvä valaistus.

Talvella sataa – usein lunta mutta toisinaan vettä tai jäätävää tihkua. Takapuolen kylmettäminen märässä tai jäisessä satulassa ei ole mieltä ylentävä kokemus. Katos auttaa, mutta jäätävää tuulta ja vaakatasossa lentävää lunta ei katto kuitenkaan pysäytä, hyvä suoja syntyy seinillä tai tuulensuojaisella sijainnilla. Seinät vähentävät myös lumenluontitarvetta.

Lämmin tila soveltuu talvella vain pitkäaikaiseen pysäköintiin. Polkupyörään kiinnittyneen lumen sulaminen tai polkupyörään kondensoitunut kosteus ovat merkittäviä riskejä jarru- ja vaihdelaitteiden jäätymiseen pakkasessa. Siksi pyörän pitää ehtiä sulamisen lisäksi myös kuivua lämpimässä tilassa.

Telineillä on iso merkitys käytettävyydessä. Riittävä tila, hyvä tuenta ja helppo lukitus vain korostuvat talvikäytössä. Selkeät rakenteet ovat helppottavat lumen poistamista.

Hyötyliikuntaa keskellä talvea

Tälle talvelle pysäköinnin isompien parannusten tekeminen voi olla myöhäistä, mutta jo asiallinen auraus on pyöräilijälle iso asia. Muitakin pienempiä parannuksia on helppo tehdä. Pyöräilijöille voi esimerkiksi hankkia satulasuojukset tai antaa saataville harjoja, joilla pyörästä saa isoimmat jäät ja lumet pois. Myös lukkosulasta voi olla iso apu jäätyneen lukon avaamisessa.

Liukkaus voi edelleen pelottaa talvipyöräilyssä, mutta karkea kuvioiset nastarenkaat pitävät talvella tavallisia talvisaappaita paremmin. Lisää pitoa saa laskemalla renkaiden ilmanpainetta noin neljäsosan tai kolmasosan verran kesärenkaiden paineista.

Talvikilometrikisa on hauska tapa kannustaa hyötyliikuntaan talvella. Se antaa päiviin mukavia jutunaiheita työ- ja muissa yhteisöissä.

 

Hyvää Joulua ja paljon talvikilometrejä!