Oulussa otettiin PedalSlot-telineet innostuneesti vastaan

Oulussa otettiin PedalSlot-telineet innostuneesti vastaan

posted in: Yleinen | 0

Oulun kaupunki asensi elokuun alussa PedalSlot:in valmistamat Fence-kaaritelineet. Hankkeessa avainroolissa olivat Oululaiset aktiivipyöräilijät.

 

Harri Vaarala Oulun kaupungilta valottaa taustoja: “Runkolukittavia pyörätelineitä on kaupunkilaisten puolelta toivottu jo vuosia. Nyt tehty 300 pyöräpaikan investointi on kuitenkin vasta ensimmäinen askel, sillä tulevina vuosina runkolukittavia pyörätelineitä tullaan asentamaan vuosittain. Tavoitteena on, että lopulta meillä olisi puolet pyörätelineistä runkolukittavia ja puolet perinteisiä rengastelineitä. Myös rengastelineille on oma käyttäjäkuntansa.”

Juha Rinne PedalSlot:ista kertoo projektista:“Fence-kaariteline poikkeaa aiemmista PedalSlot-telineistä, mutta halusimme tarjota parasta osaamistamme Oululaisille. Meille on kertynyt tietoa pyöräilijöiden tarpeista ja hyvistä teknisistä ratkaisuista. Modernisoimme kaaritelinettä käyttäjiä ja pysäköinninjärjestäjää varten.”

”Pedalslotin pyörätelineissä oli lukuisia hyviä ominaisuuksia. Pelkän kaaren sijaan teline koostui useammasta vaakapalkista, mikä estää tehokkaasti U-lukon tipahtamisen maahan. Lisäksi kaupunkiympäristössä havaittiin hyödylliseksi telineiden modulaarisuus sekä mahdollisuus pultata telineet asfalttiin kiinni.”, kommentoi Vaarala.

Fence-kaaritelineen toteutuksessa on erityisesti kiinnitetty huomiota käytettävyyteen ja runkolukituksen todelliseen turvallisuuteen. ”Pyörätelineen toimivuuteen vaikuttaa joskus päällepäin mitättömiltä vaikuttavat yksityiskohdat – toteutuksessa pitää arvostaa käyttäjien tarpeita”, huomauttaa Rinne. Fence-telineen ominaisuuksista kerrotaan telineen omalla sivulla.

Vaarala jatkaa Oulun toimintatavasta: ”Suunnitteluprosessin aikana esittelimme alustavia telineluonnoksia paikallisille pyöräaktiiveille ja heidän avullaan saimme kehitettyä suunnitelmia eteenpäin. Osallistamalla heidät suunnitteluun, saimme myös etukäteen hyväksynnän kaikkein aktiivisimmalta käyttäjäryhmältä.”

”Pyöräpysäköinnin järjestämisessä huomioidaan liian vähän käyttäjiä. Kun asiaa katsoo hieman kauempaa, tajuaa nurinkurisuuden: Rahaa hukataan tilaan ja kalusteisiin, jotka eivät kunnolla täytä pyöräpysäköinnin ensisijaista tarkoitusta”, huomauttaa Rinne. ”Olin erittäin tyytyväinen kun kuulin miten Oulussa nyt toimittiin!”

Oulun kaupunki viestitti Fence-telineiden asennuksesta sosiaalisessa mediassa, johon kaupunkilaiset vastasivat sadoilla tykkäämisillä ja kommenteilla. ”Telineiden asennuksen jälkeen kaupunkilaisilta on saatu runsaasti positiivista palautetta, mikä on yllättänyt meidätkin. Ilmeisesti telineille on siis ollut todellinen tarve”, Vaarala iloitsee.

Fence-teline on nyt osa PedaSlot-mallistoa.

Tutustu tarkemmin sen ominaisuuksiin ja vaihtoehtoihin.